Historia

Vi har återupptagit en skinktradition och lufttorkar skinka efter ett gammalt beprövat recept. Från 1850-talet finns det dokumenterat att lufttorkade skinkor hängde i östra flygeln på Fors Säteri under noggrann övervakning av gårdens mamsell.

vi på Fors Säteri är sedan 40-talet specialister på att föda upp grisar. Här följer vi grisen från födsel till slakt. Våra skinkor är från speciellt utvalda grisar som vi fött upp. Skinkorna är styckade specifikt efter våra önskemål för att få den rätta formen för en fulländad lufttorkad skinka.

Ett välsmakande havssalt är den enda tillsats som skinkorna behandlas med. Skinkorna får efter saltningsperioden hänga och mogna och blir redo att njutas av tidigast efter ett år beroende på storlek och mognadsgrad. Skinkan har då tappat upp till 25% av sin ursprungliga vikt på ca 10 kg.

Tillredningen av skinkan kan liknas vid den som finns i Italien, men vår skinka är mindre fet. Efter saltning och kylning lufttorkas skinkan i 16-20° C. Varje skinka kontrolleras individuellt under hela tillverkningsprocessen

Orgnr: 556743-4856